dissabte, 12 d’octubre del 2013

Primera sessió de formació per als voluntaris de LECXIT

Ja hem engegat el programa Lecxit (dissenyat per la Fundació Bofill) a la zona del Bages Sud!
LECXIT és un programa amb l'objectiu d'incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.
La clau està en treballar de forma lúdica gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn.
Nosaltres tenim l'avantatge de disposar d'un pla lector d'entorn que ens facilita la coordinació de projectes encaminats al foment lector. I aquest n'és un que ens fa molta il.lusió portar a la pràctica.
Diverses escoles de Primària del Bages sud, doncs, ens hem acollit al programa Lecxit  i durant aquest curs ja s'aplicarà.

Per començar, els voluntaris i voluntàries ja s'han apuntat a fer de "mentors". En el nostre cas, alguna  mare i àvia i, sobretot, alumnes de batxillerat amb moltes ganes de participar en el projecte.
El passat dijous dia 10 vam realizar la primera trobada de formació inicial amb ells: "El paper del mentor en l'acompanyament lector" En aquesta trobada es van repartir els materials de lectura que es faran servir i es van treballar pautes per ajudar els nens i nenes de 4t de primària a reforçar la comprensió lectora. 
 
 
 
 
Els materials adreçats al voluntariat són d'interès també i, molt especialment, per als docents. Per això us els presentem: estàn recollits en un dossier de fitxes amb estratègies, recursos i coneixements per reforçar les competències lectores dels infants i està coordinat per l'equip LECXIT, a qui volem agrair les facilitats i l'assessorament que ens ofereixen:  
 
                   

                   
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No t'oblidis de signar la teva aportació si vols que es publiqui. Posa-hi el teu nom, curs i escola.