dimecres, 16 de desembre del 2015

IV Jornada "Lectura i èxit educatiu"


Aquest dissabte passat, 12 de desembre, se celebrava la IV trobada pedagògica del programa Lecxit amb el títol: Com acompanyem en la lectura a infants i joves i a la qual hi vam assistir una representació de mestres i professores del Bages sud.

Després de la benvinguda institucional, vam gaudir d'una enriquidora conversa sobre joves i lectura. Mireia Manresa i Maria Teresa Verdaguer (ambdues professores d’ESO) van parlar dels beneficis que té la lectura i de la necessitat de crear estratègies per formar lectors: El més important és possiblement saber transmetre plaer per la lectura, preguntar als nostres joves què llegeixen i explicar-los què llegim nosaltres. Parlar-los de les emocions i dels sentiments que desperta la lectura.
D’altra banda, en la taula rodona en què van participar Mercè Maure (assessora LIC), Jordi Artigal (bibliotecari) i Paula Jarrín (llibretera) es va destacar la importància de la lectura en veu alta i de la necessitat que el docent llegeixi les lectures juvenils. També es va valorar la relació entre els instituts i les biblioteques municipals i la tasca que es fa des d’algunes llibreries que organitzen clubs de lectura.
Paral·lelament a la taula rodona es van realitzar tres tallers simultanis al voltant del foment de la lectura.
I per acabar la jornada, vam escoltar en Vicenç Villatoro que ens va oferir una conferència sobre la lectura i la vida on l’escriptor ens va presentar els novel·listes “com aquells qui diuen veritats fent veure que diuen mentides”.
Volem acabar amb una frase colpidora de l’escriptor: “Les ganes de viure conviden a llegir per viure més vides” i amb la satisfacció d'haver viscut una jornada molt profitosa!
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No t'oblidis de signar la teva aportació si vols que es publiqui. Posa-hi el teu nom, curs i escola.